Torciglioni prosciutto crudo e formaggio
Lehet előétel, borkorcsolya vagy gyerekzsúrok kedvenc étke is a “torciglioni”, azaz egy töltött-csavart tészta rudacska. A néhány perc alatt elkészíthető roppanós rudacskákhoz mindössze egy csomag vajas tésztára, sonkára és némi sajtra lesz szükségünk. Kézügyesség, szakácstudomány nem előfeltétel. Előnye, hogy töltelék tekintetében jól variálható. A nyers sonkát helyettesíthetjük főtt sonkával, szalámival, a stracchinót bármilyen krémsajttal, reszelt sajttal, gorgonzolával, brie-vel vagy camambert-rel is.
Előkészítési idő: | 10 perc |
Sütési idő: | 15 perc |
Típus: | előétel, sós aprósütemény |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 12 darabhoz:
250 g 3-4 mm-es vastagságúra kinyújtott vajas tészta
100 g pármai sonka
150 g stracchino (krémsajt)
100 g pármai sonka
150 g stracchino (krémsajt)
Elkészítése
- A tésztát kiterítem az asztalra vagy egy nyújtódeszkára
- A tészta egyik felére rákenem a krémsajtot. (Aki nem tudná megsaccolni a felét, az előbb hajtas félbe e tésztát, a hajtási vonalnál nyomkodja meg egy picit, majd ismét terítse ki.)
- A sajtra ráhelyezem a vékonyra felszeletelt sonkát, majd az egészet befedem a tészta üresen hagyott felével.
- A tészta szélét gyengéden lenyomkodom.
- 10-12 cm hosszú 2 cm széles csíkokat vágok, a csíkokat egyenként megcsavarom.
- A rudakat kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom és 200 fokra előmelegített sütőben 15 -20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Tipp: sütés előtt a rudacskák tetejét kenjük meg tojássárgájával és hintsük meg szezám maggal, mákkal, vagy apróra vágott mandulával. A végeredmény magáért beszél!
0 Megjegyzések