Mandulás linzertészta, mely ropogós kéregbe zárja a körtét az étcsokoládéval együtt. Édes és kesernyés, ellentétek melyek együtt mégis jól harmonizálnak, egy különleges téli desszertet eredményezve. Elkészíteni nem nehéz, nem is időigényes, ízlésünknek megfelelően a töltelék fűszerekkel- fahéj, vanília, narancshéj- tovább variálható.
Előkészítési idő: | 20 perc |
Sütési idő: | 35-40 perc |
Típus: | édességek |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók egy 24-26 cm-es tortaformához:
500 g mandulás linzertészta
1 vanília kikapart belseje, ennek hiányában vaníliás cukor
500 g körte
150 g étcsokoládé (jó minőségű, legalább 72% kakaó tartalommal)
100 g vékonyra vágott mandula
porcukor
1 vanília kikapart belseje, ennek hiányában vaníliás cukor
500 g körte
150 g étcsokoládé (jó minőségű, legalább 72% kakaó tartalommal)
100 g vékonyra vágott mandula
porcukor
Elkészítése
- Az alapreceptnek megfelelően elkészítjük a mandulás linzertésztát, azzal a kiegészítéssel, hogy a tésztába belegyúrunk egy rúd vanília kikapart belsejét.
- Egy 24-26 cm-es tortaformát kivajazunk, kibéleljük sütőpapírral (a kivajazott formába könnyebb belehelyezni a papírt). Az elkészített linzertésztát kétfelé osztjuk 60-40 % arányban. A nagyobbik részt kinyújtjuk és a tortaformába tesszük, finoman belenyomkodjuk, a kilógó széleket levágjuk. A tésztát villával megszurkáljuk.
- A körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük és a tésztára tesszük.
- A csokoládét lereszeljük vagy apróra vágjuk és a körtékre szórjuk.
- A tészta kisebbik felét is kinyújtjuk és a tortára borítjuk, megszurkáljuk villával majd rászórjuk a vékonyra szeletelt mandulát.
- 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. A megsült tortát, hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
0 Megjegyzések