Egy gyorsan elkészíthető, friss vagy konzerv tonhalból, paradicsomból, bazsalikomból készített tészta, melyet sajttal vagy sajt nélkül is fogyaszthatunk.
Előkészítési idő: | 20 perc |
40 perc | |
Típus: | tészta |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 4 személyre:
2 doboz natúr (olaj nélküli) tonhal (kb. 320 g) vagy 300 g friss tonhalszelet400 g linguine tészta vagy spagetti
200 g fürtös paradicsom
50g sós kapribogyó (elhagyható)
2 db újhagyma
20 g parmezán sajt
3-4 levél bazsalikom
6 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál cukor
Só- bors ízlés szerint
Elkészítése
- A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Tetejüket megszórjuk cukorral, majd meglocsoljuk 1-2 evőkanál olívaolajjal és 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Az utolsó 2-3 percben érdemes a grillt is bekapcsolni.
- A sós kapribogyót vízben átmossuk, így eltávolítva a felesleges só mennyiséget.
- Felrakjuk a tésztának való vizet forrni. (só nélkül, a sót csak forráskor tesszük bele)
- Az újhagymákat megmossuk és az esetleg szárazabb, keményebb zöld rész kivételével apróra vágjuk.
- A tonhalat megmossuk, megszárítjuk és kockákra vágjuk (dobozos verziót, kockára vágjuk vagy villával megtörjük).
- Egy serpenyőbe belerakunk 4 evőkanál olajat hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és 2 -3 per alatt alacsony hőfokon átpirítjuk.
- Hozzáadjuk a tonhalat a kapribogyót és 4-5 percig (friss hal esetén 5-7 perc) pirítjuk. Aki kedveli a paradicsomosabb ízt 1-2 kanál paradicsomszószt is adhat a mártáshoz.
- A tésztát megfőzzük és kifőtt tésztát 2-3 evőkanál főzőlével valamint a paradicsomokkal együtt hozzákeverjük a tonhalas tésztaalaphoz.
- 2-3 perc alatt összesütjük és friss bazsalikommal valamint parmezán sajttal megszórva tálaljuk.
0 Megjegyzések