A pappardelle egy hosszú, kb.: 13 mm szélességű, tojásból,
lisztből, sóból és egy kevés olajból készült tészta, melyet "fészek"
formába göngyölítenek. Napjainkban friss és száraztészta formájában egyaránt kapható.
A tészta közép - itáliai, pontosabban toszkán eredetű, melyből többféle ízletes fogást készítenek. Maga a pappardelle szó az olasz toszkán dialektusában használt pappare szóból származik, melynek jelentése örömmel enni, szinte már - már gyermekies módon.
A tészta közép - itáliai, pontosabban toszkán eredetű, melyből többféle ízletes fogást készítenek. Maga a pappardelle szó az olasz toszkán dialektusában használt pappare szóból származik, melynek jelentése örömmel enni, szinte már - már gyermekies módon.
A pappardelle tészta kitűnően házasítható a húsos, paradicsomos vagy gombás
ragukkal.
0 Megjegyzések