A recept neve olaszul: pappardelle al ragù di carne e funghi
Az olasz konyha mestere annak,hogy a tésztákat milyen ragukkal, húsos, zöldséges vagy sajtos mártásokkal lehet megbolondítani. Ez a változat a bolognai ragu gombával gazdagított változata melyet leginkább pappardelle vagy tagliatelle tésztával fogyasztanak.
Előkészítési idő: | 30 perc |
Főzési idő: | 120 perc |
Típus: | tészták, egytálétel |
Nehézségi fok: | közepes |
Hozzávalók 4 személyre:
50 g nyers sütnivaló kolbász (nem paprikás)
3-4 evőkanál olaj
200 g paradicsomszósz
1 dl vörösbor (fehérbor ha borjúhúst használunk)
70 g gomba
1 kis darab zeller (20 g)
1 szál sárgarépa
1 kis fej hagyma (20 g)
2 dl húsleves (vagy leveskockából készített húsleves alap)
só, bors ízlés szerint
-
Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát, sárgarépát és zellert.
-
A kolbászt kinyomjuk a töltőbélből és egy villa segítségével apróra törjük.
-
Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat vagy olajat, hozzáadjuk a hagymát, zellert, sárgarépát és 1-2 percig közepes tűzön pirítjuk.
-
Hozzáadjuk a darált marhahúst és a kolbászt, majd addig pirítjuk folyamatosan kavargatva amíg a hús ki nem fehéredik.
-
Ekkor hozzátesszük a vörösbort és időként meg-meg keverve tovább pároljuk. Amikor a vörösbor már elpárolgott, hozzáöntjük a húsleves alapot és a paradicsomszószt, jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és lefedve lassú tűzön másfél órán keresztül pároljuk. Amennyiben szükséges az elfőtt vizet pótoljuk.
-
Amikor a hús már puha, a mártáshoz adjuk a megtisztított, felszeletelt gombát és további húsz perc alatt készre pároljuk.
-
A pappardelle tésztát sós vízben kifőzzük, összekeverjük a gombás - húsos mártással, majd mély tányérban tálaljuk.
0 Megjegyzések