A diótorta egy nagyon egyszerű kevert sütemény, melynek tésztája, dión, tojáson, vajon, kukoricakeményítőn vagy liszten alapul. A megsült tészta könnyű és puha, nagyon jól érződik benne a dió és vanília íze. Kiváló desszert hidegebb napokon akár önállóan fogyasztva, akár megtöltve sárgabarack lekvárral, csokoládé vagy mascarpone krémmel.
Előkészítési idő: | 30 perc |
Főzési idő: | 50 –60 perc |
Típus: | édességek, torták |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 24-26 centiméteres tortaformához:
200 g vaj
1 csomag sütőpor
1 db vanília vagy egy fiola vanília aroma (vészhelyzetben 2 csomag vaníliás cukor)
250 g dió
4 tojás
200 g cukor
1 csipet só
Az elkészítés lépései
- A diót 50 g cukorral együtt ledaráljuk.
- Egy megfelelő nagyságú tálban a szobahőmérsékletű vajat habosra kavarjuk a maradék cukorral.
- Hozzáadjuk a tojásokat és addig keverjük amíg homogén masszát nem kapunk.
- Ezt követően belekaparjuk vaníliarúd belsejét (vagy beleöntjük a vanília aromát), hozzáadjuk a diót, a kukoricakeményítővel elkevert sütőport, a sót és az egészet jól összedolgozzuk.
- Egy 24 - 26 centiméteres tortaformát jó alaposan kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. (a torta akkor van kész, amikor a tésztába szúrt hústűre már nem ragad semmi)
- A megsült tortát hagyjuk kihűlni.
- Befejezési lehetőségek:
a, Megszórjuk jó alaposan porcukorral és már tálaljuk is.
b, A tortát ketté vágjuk és megtöltjük sárgabarack lekvárral.
c, A tortát ketté vágjuk és csokoládé / vanília vagy mascarpone krémmel
megtöltjük.
3 Megjegyzések
Isteni finom ès egyszerü elkèszíteni mindenkinek csak ajànlani tudom.Kivàlò vendègvàrò.
VálaszTörlésIsteni finom mindenkinek csak ajànlani tudom.Az elkèszítèse nagyon egyszerü.
VálaszTörlésKöszönöm!
Törlés