Melegen és hidegen is fogyasztható, ebédre vagy vacsorára, kevesebb mint harminc perc alatt elkészíthető, első látásra talán banálisnak tűnő fogás. A zöldborsó édeskés íze jól harmonizál a tonhallal, úgy is mondhatnánk megszelídíti azt. Könnyű és ízletes, az olasz nagyik és anyák egyik “vészhelyzeti” étele, hiszen egy doboz tonhal, zöldborsó és tészta mindig van otthon. A gyerekek is szívesen csipegetnek belőle.
320 g tészta (penne, spagetti, maccheroncino)
300 g tonhal konzerv (olajos verziót válasszunk, ha az erősebb tonhal ízre vágyunk, natúrt ha a lágyabb ízeket kedveljük)
120 g zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
1 db újhagyma
1/2 pohár száraz fehérbor
2 dl zöldségleves (leveskockából is készíthető)
kakukkfű
6 evőkanál olívaolaj
só,bors
Elkészítése
- A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
- Az olívaolajat egy serpenyőbe öntjük, beletesszük a hagymát és addig pirítjuk míg aranysárga színűvé nem válik (1-2 perc).
- Hozzáadjuk a zöldborsót, 1-2 percig dinszteljük, majd a lecsöpögtetett, villával megtört tonhalat is hozzákeverjük.
- Megöntözzük a fehérborral és hagyjuk, hogy a bor elpárologjon.
- Hozzáöntjük a zöldséglevest, sózzuk, beleteszünk 1-2 ág friss kakukkfüvet (vagy megszórjuk szárítottal) és lassú tűzön, gyakran megkeverve 15 percig főzzük.
- Sós vízben kifőzzük a tésztát.
- A még roppanós tésztát összekeverjük a tonhalas – zöldborsós raguval, közepes tűzön 1-2 perc alatt átforgatjuk, megszórjuk frissen darált borssal és tálaljuk.
0 Megjegyzések