Babsaláta: egyszerű, tápláló és ízletes. Remekül variálható idény zöldségekkel (gyümölcsökkel) úgy mint a paradicsommal, a hagymafélékkel, a retekkel, a zellerrel, paprikával, cukkinivel ez utóbbiakat akár sütve, akár grillezve is felhasználhatjuk salátánkhoz. Előre elkészíthető, alacsony kalóriatartalmú, önálló ételként, köretként, pirítós kenyérre téve akár előételként is fogyasztható fogás.
Előkészítési idő: | 15 perc + 30 perc pihentetés |
Főzési idő: | |
Típus: | saláták, vegetáriánus ételek |
Nehézségi fok: | könnyű |
400 g fehérbab-konzerv (vagy 150-200 g szárazbab, sós, babérleveles vízben megfőzve)
400 g paradicsom (kis méretű)
1 fej hagyma (vagy 2-3 újhagyma)
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma (fakultatív)
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál ecet
Elkészítése
- A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk és 2 evőkanál ecettel elkevert vízben állni hagyjuk 30 percet (akit nem zavar hagyma íze vagy annak utóhatása, ezt a lépést nyugodtan hagyja el),majd leszűrjük és lecsöpögtetjük.
- A paradicsomokat megmossuk és nagyságuktól függően kettő- vagy négyfelé vágjuk.
- A babot lecsöpögtetjük, ha szükséges átmossuk.
- A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, majd apróra vágjuk.
- A babot, a paradicsomot, a hagymát egy salátástálba helyezzük, megszórjuk friss petrezselyemmel, megöntözzük az olívaolajjal (amit ízesíthetünk 2 gerezd apróra vágott fokhagymával is), sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.
- Amennyiben önálló ételként esszük friss vagy pirított kenyérrel szervírozzuk. Köretként grillezett vagy serpenyőben sült húsok, sajtok mellé ajánlom.
0 Megjegyzések