Előkészítési idő: | 15 perc |
Főzési idő: | 3 perc |
Típus: | saláták |
Nehézségi fok: | közepes |
Hozzávalók 4 személyre:
1 db ananász
6 szál metélőhagyma20 dkg apró garnélarák
150 g vegyes saláta (fodros saláta, rucola, madársaláta, sárgarépa)
5-6 db mentalevél
16 db koktélparadicsom
1 kisebb erős peperoncino paprika (elhagyható)
olívaolaj
fehérborecet vagy balzsamecet
só ízlés szerint
Elkészítése
- Az apró, megtisztított garnélarákokat, enyhén sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.
- Az ananászt megtisztítjuk és kisebb kockákra vágjuk.
- A koktélparadicsomokat felnegyedeljük.
- Apróra vágjuk a metélőhagymát és a peperoncino paprikát.
- A friss vegyes salátát egy tálba helyezzük, hozzákeverjük az ananászt, a paradicsomot, a metélőhagymát, a peperoncino paprikát, a garnélarákot a nagyobb darabokra tépett menta leveleket, majd borecetből, olajból és sóból készült öntettel ízesítjük.
Tanácsok
Nagyon szépen mutat a saláta, ha egy félbevágott ananász belsejébe töltjük. Ebben az esetben az ananászt először félbevágjuk, belsejét késsel kivágjuk, kanállal kikaparjuk, majd az így elkészített "csónakba" tálaljuk az ananászos ráksalátát.
0 Megjegyzések