Előkészítési idő: | 10 perc |
Főzési idő: | 25 perc |
Típus: | szárnyasok, egytálételek |
Nehézségi fok: | könnyű |
4 vékony szelet pulykamell
2 db cukkini
4 szelet vékony parmezán sajt vagy bármilyen egyéb kemény sajt4 szál friss majoránna vagy 1 kávéskanál szárított majoránna
4 evőkanál olívaolaj
1 pohár száraz fehérbor
só, bors ízlés szerint
Elkészítése
- A pulykamelleket megmossuk, szárazra töröljük és szép vékonyra (legalább tenyérnyi nagyságúra) kiklopfoljuk.
- A húst sózzuk, borsozzuk, majd mindegyikre 2 szelet vékony cukkinit helyezünk.
- A cukkinikre ráteszünk 1 szép szelet sajtot, majd erre egy szál majoránnát.
- A pulykamelleket a rövidebb oldaluknál fogva feltekerjük és fogpiszkálóval vagy hústűvel megtűzzük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és ebben a pulykatekercseket néhány perc alatt pirosra sütjük.
- Amikor a hús megpirult, megöntözzük fehérborral, megszórjuk egy kevés sóval és borssal, majd lefedve alacsony hőfokon (éppen csak rotyogjon) készre pároljuk (ez a tekercs nagyságától függően 15-20 perc).
- Grillezett zöldségekkel, friss salátával vagy tepsiben sült burgonyával tálaljuk
Tanácsok
Az esetlegesen megmaradt cukkini szeleteket érdemes együtt megsütni a hústekercsekkel. Ebben az esetben a cukkini darabokat a hús fehérborral való meglocsolása előtt tegyük bele a serpenyőbe.
0 Megjegyzések