Az almás - sajtos rucola salátát ízletes fogás lehet akár önálló főételként, akár előételként vagy köretként fogyasztva. Készítésekor az almát nem hámozzuk meg, hanem csak apró darabokra vágjuk, így keverjük hozzá a rucolához az apróra reszelt sajttal együtt, majd megöntözzük egy finom olajos mustáros öntettel.
Előkészítési idő: | 15 perc |
Sütési idő: | nincs |
Típus: | saláta |
Nehézségi fok: | könnyű |
400 g rucola
2 db szép piros alma10 dkg parmezán sajt (vagy ementáli)
1/2 citrom leve
2 evőkanál fehérborecet
1 evőkanál mustár
9 evőkanál olívaolaj
só, fehér bors ízlés szerint
Elkészítése
- A megmosott, megszárított rucolát beletesszük egy salátás tálba és összekeverjük a parmezán sajttal.
- Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk és apró kockára vágjuk (héját nem távolítjuk el, hogy a színhatások jobban érvényesüljenek). Az almakockákat egy két percre megáztatjuk a citromlében, majd a salátához keverjük. Aki szereti 3-4 szem diót, mandulát vagy fenyőmagot, vagy petrezselymes - fokhagymás fűszervajon megpirított kenyérkockát is adhat hozzá.
- Elkészítjük a saláta öntetet: először elkeverjük az ecetet a sóval, borssal, majd hozzáadjuk a mustárt és az olajat és addig keverjük amíg homogénné nem válik.
- Az öntetettel meglocsoljuk a salátát, jól összekeverjük és tálaljuk is.
0 Megjegyzések