Előkészítési idő: | 20 perc |
Sütési idő idő: | 60 perc |
Típus: | második fogás, egytálétel |
Nehézségi fok: | alacsony |
Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkecomb
12 db közepes burgonya
4 db hámozott paradicsom vagy 1 -1,5 dl sűrű paradicsomszósz1 kisebb vöröshagyma
50 g vaj
1 kis ág rozmaring
borecet
peperoncino (erős paprika)
só, bors
Az elkészítés lépései
- A csirkecombokat megtisztítjuk és 2-3 evőkanál borecettel elkevert vízben pihentetjük egy órán keresztül. Az ecet helyettesíthető fél citrom levével is.
- A burgonyát, hagymát, paradicsomot megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
- Egy tűzálló edényt kivajazunk és beletesszük a hagymával, paradicsommal, apró vajdarabkákkal összekevert burgonyát, sózzuk, borsozzuk, enyhén megszórjuk peperoncino paprikával, közzé tesszük a rozmaring ágat, felöntjük 1 dl vízzel és jól összekeverjük. (így tudjuk a fűszereket egyenletesen eloszlatni)
- A tepsit letakarjuk alufóliával és 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
- 30 percig fóliával letakarva sütjük, majd a fóliát levéve 30 perc alatt ropogósra pirítjuk (a sütő grill opcióját csak az utolsó 5 percben szoktam bekapcsolni). Sütés közben ne felejtsük el a csirkecombokat időnként meglocsolni egy kis pecsenyelével.
2 Megjegyzések
Bocs, de hol a babérlevél helye?
VálaszTörlésA kérdés a hagymalekvárhoz tartozik :-)
TörlésRögtön az elején, amikor a hagymákat felvágtuk, keverjük közé a babérlevelet is.