Előkészítési idő: | 20 perc |
Főzési idő: | 15 perc |
Típus: | saláták |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 4 személyre:
300 g rizs
80 g csemege uborka
150 g aromásabb sajt pl.: ementáli
150 g paprika (kaliforniai paprika)
80 g zöldborsó
80 csemege kukorica
150 g paradicsom
200 g tonhal konzerv
100 g virsli
6 g snidling (elhagyható)
80 g csemege uborka
150 g aromásabb sajt pl.: ementáli
150 g paprika (kaliforniai paprika)
80 g zöldborsó
80 csemege kukorica
150 g paradicsom
200 g tonhal konzerv
100 g virsli
6 g snidling (elhagyható)
(a felső képen látható verzióban zöldborsó helyett olívabogyót használtam)
2-3 evőkanál majonéz (fakultatív)
Elkészítése
- Vizet forralunk (kb.: 1 l), sózzuk, majd amikor forrni kezd beletesszük a rizst, 10-15 perc alatt készre főzzük és leszűrjük.
- Egy másik lábosban megpároljuk a kukoricát, borsót (konzervet használóknál ez a lépés kimarad) majd megfőzzük a virsliket.
- Megmossuk, majd apróra vágjuk a paprikát, paradicsomot és egy tálba helyezzük.
- Hozzáadjuk a karikákra szeletelt csemege uborkát, a megpárolt és lehűtött kukoricát, zöldborsót, a felkarikázott virslit és a kockára vágott sajtot.
- Ezután összekeverjük a megfőtt rizzsel, majd hozzáadjuk a leszűrt, villával összetört tonhalat és az apróra vágott snidlinget és a majonézt. Jól összekeverjük és egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
0 Megjegyzések