A rizssaláta egy tipikus olasz nyári étel, amely rizsből, zöldségfélékből és némi húsból áll. Könnyen elkészíthető, hideg étel, amelyet fogyasztanak tengerparton ebéd gyanánt de megtalálhatjuk étlapokon is hideg előételként. Számtalan variációja létezik, alább a klasszikus verzió receptjét lehet elolvasni.
Előkészítési idő: | 20 perc |
Főzési idő: | 15 perc |
Típus: | saláták |
Nehézségi fok: | könnyű |
Hozzávalók 4 személyre:
300 g rizs
80 g csemege uborka
150 g aromásabb sajt pl.: ementáli
150 g paprika (kaliforniai paprika)
80 g zöldborsó
80 csemege kukorica
150 g paradicsom
200 g tonhal konzerv
100 g virsli
6 g snidling (elhagyható)
80 g csemege uborka
150 g aromásabb sajt pl.: ementáli
150 g paprika (kaliforniai paprika)
80 g zöldborsó
80 csemege kukorica
150 g paradicsom
200 g tonhal konzerv
100 g virsli
6 g snidling (elhagyható)
(a felső képen látható verzióban zöldborsó helyett olívabogyót használtam)
2-3 evőkanál majonéz (fakultatív)
Elkészítése
- Vizet forralunk (kb.: 1 l), sózzuk, majd amikor forrni kezd beletesszük a rizst, 10-15 perc alatt készre főzzük és leszűrjük.
- Egy másik lábosban megpároljuk a kukoricát, borsót (konzervet használóknál ez a lépés kimarad) majd megfőzzük a virsliket.
- Megmossuk, majd apróra vágjuk a paprikát, paradicsomot és egy tálba helyezzük.
- Hozzáadjuk a karikákra szeletelt csemege uborkát, a megpárolt és lehűtött kukoricát, zöldborsót, a felkarikázott virslit és a kockára vágott sajtot.
- Ezután összekeverjük a megfőtt rizzsel, majd hozzáadjuk a leszűrt, villával összetört tonhalat és az apróra vágott snidlinget és a majonézt. Jól összekeverjük és egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
0 Megjegyzések